10+1 tanács ahhoz, hogy jól legyünk!

Testünk csak akkor lehet egészséges, ha a lelkünk is az. Belső egyensúlyunkat azonban nem készen kapjuk, hanem nekünk kell megteremteni. Ez ugyan nem bonyolult feladat, viszont nap mint nap tudatosan kell rá törekednünk, mert saját felelősségünk, hogy testi és lelki egészségünkre vigyázunk.  Összeszedtük mit  kell tegyünk, mire kell figyelnünk ehhez:

  1. Szeretet: legyen része minden napunknak, de mi magunk se maradjunk ki belőle! Szeressük saját magunkat is, a hibáinkkal együtt is!

  2. Ápoljunk kiegyensúlyozott emberi kapcsolatokat! A harag, a féltékenység, rosszindulat minket és a környezetünket is megmérgezi. Semmivel sem nehezebb inkább nyitottan, pozitívan állni másokhoz!

  3. Legyenek céljaink és tegyünk is értük!

  4. Merjünk kikapcsolódni, találjuk meg azt az elfoglaltságot, ami örömmel tölt el! Ha lehet, minden nap adjunk magunknak időt valami olyasmire, ami rólunk szól.

  5. Tartsuk kézben az életünket, legyen megfelelő időbeosztásunk, hogy ne kelljen állandóan kapkodni. Fontos, azonban, hogy ez ne jelentse a napunk teljes betáblázását!

  6. Legyünk tájékozottak és ne féljünk új dolgokat megtanulni!

  7. Tanuljunk meg alkalmazkodni az élet folyamatos változásaihoz!

  8. Ne sajnáljuk az időt az alvástól, a pihenésre szükségünk van testi és lelki értelemben is.

  9. Táplálkozzunk kiegyensúlyozottan és tudatosan!

  10. Mozogjunk rendszeresen, ha lehet, akkor változatosan, a magasabb intenzitású mozgásformákat az átmozgató vagy erősítőekkel variálva!

+1. Nevessünk sokat! 😀

Ha ezek legtöbbjét rendszeresen alkalmazzuk, boldogabbnak érezhetjük magunkat,  javulnak a társas kapcsolataink, sikeresebbek lehetünk a munkánkban és az esetleges nehézségekkel is könnyebben megbirkózhatunk. – nem utolsósorban egészségesebbek is maradunk! Ha azonban úgy érzi, pszichológus szakember segítségére van szüksége, jelentkezzen háziorvosánál, hogy segíteni tudjunk!