Palotanegyed Egészségért Program

Speciális szolgáltatások a Budapest VIII. kerület Palotanegyed háziorvosok ügyfeleinek

Többet adunk

Digitális egészségügy az otthonában!

Online kérdőívek

Podcastok (digitális hanganyagok)

Videós tartalmak

Webináriumok (online interaktív előadások) 

Ingyenes szűrővizsgálatainkra itt tud jelentkezni

Hol és milyen csatornákon keresztül vagyunk elérhetőek

Ismerje meg háziorvosát!

Szűrőprogramokat biztosítunk pácienseinknek

Többet adunk

Kérdezzen tőlünk!

TAJ-kártya és lakcímkártya kell. Ezt követően a választott háziorvos kiállít egy befogadó nyilatkozatot, amelyet postai úton elküld a korábbi háziorvos számára. Maga a beteg ellátás akár már ebben a szakaszban is megtörténhet.  

A rendelésekre általában telefonon érdemes bejelentkezni rendelési időben a háziorvosnál (ezen a linken megtalálhatók az elérhetőségek). Az orvossal való telefonos konzultációt követően kiderül, hogy szükséges-e személyesen megjelenni a rendelőben vagy online / távoli formában is igénybe lehet-e venni az ellátást. Receptfelírás, beutalók kiállítása vagy igazolások kiadása általában nem feltétlenül igényli a rendelőben való személyes megjelenést.

Általában előzetes bejelentkezés alapján lehet jelentkezni a szűrésekre. Az adott szűrési témakörtől függ, hogy eseti (rendelői látogatás alkalmával elvégzett) vagy kampány-jellegű célzott szűrési programokat tartunk.

A meghirdetett programok mindegyike ingyenes a pályázat időtartama alatt (előreláthatólag 2021. június 30-ig).

Magyarországon szabad orvosválasztás van, így a páciensnek nem kell feltétlenül a lakóhely szerint illetékes háziorvoshoz bejelentkezniük. Azonban azt is tudni kell, hogy az orvosnak lehetősége van arra, hogy az új bejelentkezőt ne vegye fel a saját körzetébe, amennyiben pl. már sok ellátandó páciense van. A lakóhely körzetből jelentkező betegeket azonban mindenképp felveszik.

A 18 év feletti életkor már felnőtt háziorvoshoz tartozik, azonban 14-18 év közötti pácienseknek mind a gyermek-, mind a felnőtt háziorvosi rendszerből igénybe lehet venni az ellátást (nyilvánvalóan vagylagosan).

18 év alattiak számára a Bp. VIII. Gutenberg téri rendelőben Dr. Rapi Edit doktornőnél, 18 év felettiek számára a Bp. VIII. Mikszáth téri rendelőben Dr. Juhász Éva, Dr. Lázár László, Dr. Nagy Nóra Krisztina, Dr. Ratiu (Rácz) Péter háziorvosoknál.

A meghirdetett programok nagy része (pl. műszeres vizsgálatok, orvosi-, szakasszisztensi vagy egészségfejlesztő szakember közreműködését igénylő felmérések, tanácsadások) csak az érintett gyermek- és háziorvosok saját páciensei számára érhetők el (a bejelentkezés tudnivalóit ld. fentebb). A kérdőívek illetve egyes ismeretterjesztő-tájékoztató programok azonban bárki számára igénybe vehetők.

Igen, egy páciens akár több szűrési programra is jelentkezhet.

Ismerje meg programunkat!

Örömteli élet, fenntartható egészség