Rólunk

Elmondjuk, hogy miért is készülnek a tartalmaink:

Kedves Olvasóink!

Melyikünk ne vágyna kiegyensúlyozott, hosszú, boldog és harmonikus életre? Ez a fajta jóllét nem az orvosi rendelőben kezdődik, hanem bennünk: minden nap tennünk kell érte! Fenntartható egészségünk nem pusztán vágyott állapot, hogyha törekszünk rá, hogy rendszeresen mozogjunk, tudatosan táplálkozzunk és testi-lelki egyensúlyban tartsuk magunkat. Mindennapi jóllétünk többet takar, mint orvosi értelemben vett egészséget. Amellett, hogy testünk működését ilyenkor egyensúly jellemzi, örömöt, biztonságot, pozitív értékeket, közösségeket is magában foglal.

Mi, a józsefvárosi Palotanegyed háziorvosai, gyermekorvosai és egészségfejlesztésben dolgozó szakemberei abban hiszünk, hogy egészségünk legfontosabb tartóoszlopa az, hogyha jól érezzük magunkat, tudatosan éljük az életünket, harmóniában élünk testünkkel-lelkünkkel és környezetünkkel. 

A legyekjol.hu oldal követői számára olyan tartalmakat állítottunk össze, amelyek praktikus mindennapi gyakorlatok EGÉSZ-ségünk fenntartása érdekében, az ismeretek tudományosan megalapozottak és szakemberek által hitelesített információkra épülnek.

Olvasóink életminőségük fejlesztéséhez értékes tartalmakat kapnak, akár örömteli mozgásról, akár egészséges táplálkozásról, akár lelki egyensúlyuk vagy teljesítőképességük fenntartásáról van szó. Oldalunkon jelentkezhetnek online tanfolyamainkra, több mint 10-féle egészségügyi szűrővizsgálatra vagy szakemberrel való konzultációra, továbbá részt vehetnek akár otthoni környezetben is végezhető műszeres diagnosztikai programjainkon is.

Követőink jóllétének és egészségének fejlesztését az EMMI által biztosított “Három generációval az egészségért” program támogatásával sikerül megvalósítani.

Legyetek velünk és legyetek jól!

Legyekjol.hu. Mindennap.

Szerkesztőség

Dr. Nagy Nóra Krisztina

Felelős szerkesztő

Az orvosi hivatást tartom az egyik legszebbnek, különösen ha nem csak betegségekkel kell foglalkoznunk, hanem az egészséggel is. Nincs jobb dolog, mint az embereknek segíteni jól lenni. Jómagam háziorvosként praktizálok Budapest VIII. kerületében. Csapatmunkánk során a páciensekkel együtt dolgozunk és fontosnak érzem megértetni velük, mi történik velük és miben tudják ők maguk is segíteni a gyógyulási folyamatot. Emiatt törekszem rá, hogy a pácienseim nyelvén beszéljünk az egészségről.

Kun Zoltán

Főszerkesztő

Egészségbiztosítási vezetőként megdöbbentő volt látnom, hogy hány emberélet lett volna megmenthető, ha az életvitelünk, életmódunk során kisebb-nagyobb döntéseket tudatosabban, jobban hozunk meg. Az elmúlt 4 évben pedig már aktívan teszek is ennek érdekében: ismeretet terjesztek, motiválok, támogatok, elkötelezetten, szívvel-lélekkel! Hihetetlen jó érzés látni, hogy van, lehet változás, csak jusson el az üzenet minél több emberhez! Itt és most lehetőségünk van erre. Ezért örülök, hogy a legyekjol.hu-t szerkeszthetem!

Vada Gergely

Kiadó vezető

10 éve foglalkozom az egészség és a teljesítmény összefüggéseivel, azóta többezer órányi beszélgetésen tanultam rengeteget az életünkről, a szokásainkról, a jólléthez való viszonyunkról. Hiszem, hogy ha mi magunk rendben vagyunk, akkor a környezetünkben is jó lenni. 3 éve elhatároztam, hogy kipróbálom, milyen minden nap legalább 30 percet mozogni – azóta betegség miatt egyetlen napot sem kellett kihagynom. Hálás vagyok azért, hogy a munkám és a hitem ugyanarról szól: „Hogyan legyek jól?”   

Munkatársaink

Csapó Erik

szerkesztőségi munkatárs

Csapó Erik vagyok, az ELTE PPK Rekreációszervezés- és egészségfejlesztés BSc szakán tanuló végzős hallgató. Célom humánkineziológia szakon mesterdiplomát szerezni, mivel egész életemben sportoltam, jelenleg is a magyar rögbi válogatott keretének tagja vagyok, mindenem a testmozgás. Nagyban érdeklődöm az emberi testben testmozgás hatására végbemenő változások iránt, különös tekintettel a mentális egészség megőrzésére és fejlesztésére. Célom, hogy a lehető legtöbb embernek segítsek a testmozgás által jobbá tenni az életét, lökést adhassak gondjaik leküzdésében.

Dr. Juhász Éva

Háziorvos

Már  több, mint három éve gyógyítok a  Palotanegyedben, korábban  reumatológiai és és radiológiai területen is dolgoztam, de mindig is az összetettebb  szakmai gondolkodást igénylő háziorvoslás érdekelt. Külön figyelmet fordítok a túlsúlyos betegek megfelelő diétás és
életmódi terápiájára. A talán legfontosabb háziorvosi teendőm a betegségek
megelőzése és a szövődmények kialakulásának késleltetése érdekében végzett szűrővizsgálatok elvégzése.

Kis Viktor

szerkesztőségi munkatárs

Egy kereskedelmi csatornánál dolgozó barátom hatására kezdtem érdeklődni a filmkészítés iránt, majd az Ő mentorálása alatt tanulhattam bele a vágóprogramok rejtelmeibe és a filmkészítés folyamatába. Személyisége, magas szintű hozzáértése és munkái inspiráltak, hogy magam is elinduljak ezen az úton.

8 éve foglalkozom video forgatással és vágással.

Örülök, hogy a legyekjol.hu hatására magam, és a környezetem is sokkat többet foglalkozik azzal, hogy: Hogyan legyünk jól?

Nagy Regina

szerkesztőségi munkatárs

Az egészséges életmód és mozgás szeretete már kiskorom óta végig kísérte és kíséri az életemet. Épp ezért is felvételiztem 2018-ban az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának Rekreáció szervezés és egészségfejlesztés szakára. Szeretnék hinni abban, hogy az emberek egészséges életmódra nevelésével hozzájárulhatunk a kiegyensúlyozottabb és stresszmentesebb életükhöz. Kellő motivációval és az egyetemen szerzett tudással bízom benne, hogy én magam is segítségére lehetek embertársaimnak és segíthetek eljuttatni hozzájuk az egészség üzenetét.

Szántó Gyöngyi

Dietetikai tanácsadó

Dietetikusként és elfoglalt 3 gyermekes édesanyaként vallom, hogy érdemes tenni és példát mutatni
környezetünkben, családunkban, önmagunkért. Ez jelenthet egy egészséges ételt  a családi asztalon, napi 30 perc mozgást vagy egy mosolyt.
5 éve törekszem, hogy  Budapest VIII. kerületének páciensei is jobban érezzék magukat és merjenek, tudjanak változtatni egészségük megőrzése érdekében.

Vada Virág

szerkesztőségi munkatárs

Gyermekkorom óta a sport szeretete határozza meg az életemet, versenysportolóként el sem tudom képzelni, milyenek lennének a mindennapjaim a rendszeres mozgás nélkül. Az évek alatt arra is rájöttem, hogy az életem milyen sok területen tudom kamatoztatni mindazt, amire a sport megtanított. Az a célom, hogy minél több emberrel  megszerettessem a mozgás csodálatos világát, hogy ők is átélhessék azokat az önfeledt pillanatokat, amelyekben nekem is részem volt, hiszen egészségünk fenntartásának legfontosabb alappillére a rendszeres testmozgás, amely fizikai és mentális értelemben is elengedhetetlen a jólléthez vezető úton

Szoboszlai Hanna

gyógytornász

Egészségünkért a legtöbbet mi magunk tehetünk. Kezelhet minket a világ legjobb szakembere, ha mi
nem tesszük meg a lehető legtöbbet a saját jóllétünk érdekében. Ehhez szükségünk van egy belső
mozgató erőre, egy motivációra és leginkább arra, hogy érezzük, mi az, amit meg kell adnunk a
testünknek. Megtanuljunk figyelni rá, szeretettel és törődéssel forduljunk saját magunk, saját
szervezetünk felé. Bele sem gondolunk, hogy az a test, amiben élünk nap mint nap mennyi feladatot
lát el, dolgozik értünk, keringet, emészt, kiválaszt, szabályoz…
Szakmai küldetésem, hogy a mozgás minél több ember számára egy olyan tevékenységet jelentsen,
amelyhez pozitív élmények társulnak, amelyet saját belső motivációból végez és amelyben örömét
leli. A mozgás élet, a mozgás egészség.

Hadrévi Andrea

vendégszerző

Már óvodás koromban tudtam, hogy ápolónő szeretnék lenni, hogy segíthessek az embereknek. 1993-tól dolgozom nővérként, hol kórházban, hol szakrendelőben, hol háziorvosi rendelőben. Boldog voltam amikor Dr Nagy Nóra Krisztina a praxisába hívott, mert már tudtam, hogy a lehető legcsaládiasabb közösségbe kerülök vissza, ahol Vele és kollégáival együtt segíthetünk majd a pácienseknek nem csak a gyógyításban, hanem a későbbi betegségek megelőzésében is! Ezt a hivatást csak szeretetből lehet jól végezni, én is mindig úgy ápoltam a betegeket, ahogy azt a saját családtagjaimmal is tenném. Mert segíteni öröm, legyen az akár egy jó szó, egy tanács vagy egy mosoly.

Dr. Márkus Anikó

vendégszerző

dr. Márkus Anikó vagyok, végzettségem tekintve szakgyógyszerész. Trénerként 2008 óta az emberek fejlesztésével, képzésével, irányításával foglalkozom. Hiszek abban, hogy az egyéni jóllét nagyobb közösségek harmonikus működésében is jelentkezik. 3 gyerekem van, rendszeresen sportolok és ha csak tehetem, bringával járok dolgozni.

Takács Zsuzsa

vendégszerző

Több, mint 20 éve foglalkozom egyes emberek, csoportok, nagyobb szervezetek fejlesztésével. Fő szakterületem  a mentális egészség fenntartása, legyen szó akár a mindennapokban megjelenő stresszhelyzetek megküzdéséről, a lelki harmóniánk megtalálásáról vagy a kiégés elkerüléséről. Hiszem, hogy lelki egészségünk megérzése érdekében mi magunk tehetjük a legtöbbet, csak nem mindig tudjuk, hogy hogyan. Szívesen osztom meg tudásomat, tapasztalataimat akár egyéni coaching, tanácsadás, akár csoportos tréning formájában

Együtt képesek vagyunk rá!

Köszönjük támogatóinknak, együttműködő partnereinknek!

Legyünk jól!

Csatlakozz hozzánk, szerkesszünk együtt!

Ha te is elkötelezett egészségfejlesztő vagy, és szívesen kapcsolódnál hozzánk, tartalmainkhoz, vagy tetszik a megközelítésünk és hirdetnél nálunk, lépj kapcsolatba velünk!

Palotanegyed pácienseknek

Speciális online tartalmak a Budapest VIII. kerület Palotanegyed háziorvosok pácienseinek