Ismerd meg a Sportklubok az Egészségért programot!

A Sportklubok az Egészségért program segít abban, hogy egyesületed készen álljon a társadalom szélesebb rétegeit érintő kihívások kezelésére és ezzel összhangban új szakmai partnerségeket alakítson ki.

Mit kell tudnod a programról?

A Nemzeti Diák-, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség (NDHSZ) a Debreceni Egyetemi Atlétikai Clubbal (DEAC) 2018-ban indította a Sportklubok az Egészségért pilot programját, melynek célja az egészség-orientált sportklubok szemlélet megismertetése és elterjesztése a hazai sportegyesületek körében.

A Sportklubok az Egészségért Program egy fókuszáltan hazai sportszervezetekre létrehozott, de nemzetközi gyökerekkel is rendelkező modell. Alapjául veszi a Sports Clubs for Health (Sport Klubok az Egészségért) programot, mely nemzetközi környezetben az egyik legelfogadottabb sportszervezet-fejlesztési mintának számít, amit az Európai Unió számos tagállama már adaptált. A Sportklubok az Egészségért Program a megújulásra nyitott verseny – és szabadidősport szervezetek számára kínál kidolgozott, letesztelt módszert, annak érdekében, hogy az egészségvédő testmozgás bevezetésével a meglévő célcsoportjaik, vagy ettől szélesebb kör számára nyújthassanak egészségfókuszú mozgásprogramokat, szolgáltatásokat.

 

Milyen előnyökkel jár az egyesületek számára a program megvalósítása?

  • Innovatív, szakmai anyagokkal támogatott szervezetfejlesztés valósulhat meg sportszervezetnél.
  • Az egészségvédő testmozgásra fókuszáló program tágabb tevékenységi kört, új célcsoportot és új tagokat eredményezhet.
  • Egyszerű, letisztult megoldásokat kínál a szélesebb kor – és célcsoport számára nyújtott sportszolgáltatás megszervezésében, szabadidősport profil kialakításában.
  • A sportszervezet újrapozícionálhatja magát, új kapukat nyitva a döntéshozók és esetleges új partnerek felé.
  • Élen járhat a Sportklubok az Egészségért szemlélet magyarországi bevezetésében, megismerheti a társklubok tevékenységét.

A sikeres megvalósítás érdekében az alábbi szakmai támogatás biztosított: 

  • szakmai együttműködés
  • módszertani segédlet rendelkezésre bocsátása
  • nemzetközi és meglévő hazai szakmai anyagok biztosítása
  • jó gyakorlatok bemutatása
  • tudásmegosztó tréningek szervezése

Amennyiben felkeltettük érdeklődésed és szeretnéd a legmegfelelőbb szakmai támogatást az egyesületed számára jelentkezz az alábbi elérhetőségek egyikén!

 

E-mail: iroda@ndhsz.hu

Web: mozogj.ndhsz.hu, mozogj.deac.hu

Facebook: Sportklubok az Egészségért Program