Legyek jól! Futam – együtt teljesítettük a Budapest-Lisszabon távot!

A jóllét, örömteli mozgás és fenntartható egészség jegyeiben hirdetett Legyek jól! futamunk július 1-jével lezárult. Minden várakozást felülmúlóan sok regisztráció érkezett a lelkes sportolni vágyóktól, többszázas nagyságrendben jelentkeztek résztvevők a futam felhívására gyerekek, felnőttek és idősek is. A szervező csapatot örömmel töltötte el, hogy a résztvevők nagyobbik része a 150 perces mozgás kihívás mellett a minimum 3 km-es kihívást is teljesítette. A Legyek Jól! futam célja az volt, hogy örömteli sport pillatanokkal gazdagítsuk a mozogni vágyókat.

Nagyszerű volt számunkra olvasni a lelkes visszajelzéseket, hogy mennyi kellemes sport élménnyel gyarapodtak a résztvevők a futam keretei között.

Örömmel és büszkén jelentjük be, hogy egy hónap alatt közösen több, mint 3076 km-t tettünk meg különféle mozgásformákban, amely a Budapest-Lisszabon távolságnak felel meg. A legszélesebb körben választott sportágak a futás, a gyaloglás és a biciklizés voltak, de akadtak akik úszva, görkorcsolyázva, rollerrel vagy éppen evezve teljesítették távjukat. Különleges élmény volt rácsodálkozni, hogy milyen sokrétű sporttevékenységet végeztek a teljesítőink, hiszen a heti 150 perces kihívás során összesen 49 különböző sportágban próbálták ki magukat!

A gyerekek kategóriájában a legfiatalabb lelkes sportoló a 3 éves Dorka volt, aki 200 perc túrázással nevezett. A kategória különdíjasa a 9 éves Lilla, aki 24 órányi ritmikus gimnasztika edzésen vett részt egy hét alatt, ezzel pedig maga mögött hagyta a mezőny nagy részét. Nagyon gratulálunk a fiatalságnak és további szép sport élményeket kívánunk nekik!

Nem csak a kisgyermekek, hanem az idősek részvételét is szeretnénk kiemelni. Örömmel töltött el minket, hogy kivétel nélkül ők is megtalálták a módját, hogy hogyan végezzenek némi testmozgást. Az idősebbek a kertben végzett favágást, fűrészelést és fahordást is bele tudták számítani a futamba, de természetesen a séta, a torna vagy a nordic walking közöttük is népszerű volt.

A felnőttek kategóriájában különdíjjal szeretnénk jutalmazni Tamást, aki sokrétű sport tevékenységével messze túlszárnyalta a 3km-es és 150 perces célértékeket. Másik különdíjasunk Renáta, aki szintén lelkes és elszánt résztvevője volt a futamnak, mely az egy hét alatt végzett rengeteg mozgásából is látszik. Nagyon gratulálunk nekik!

A Mozogjunk jól! facebook oldalon megosztott képekért és rövid beszámolókért nagyon hálásak vagyunk, örömmel olvastuk őket. Köszönjük azoknak, akik posztoltak az oldalra vagy megosztották a futam regisztrációs felületét, így egyre több embert sikerült bevonnunk az örömteli mozgás világába!

A résztvevők számára 100 darabot fogunk kisorsolni egyedi készítésű Legyek Jól! futam érmeink közül, melyről emailben értesítjük a szerencsés nyerteseket.

Végül pedig szeretnénk gratulálni minden résztvevőnek és nagyon köszönjük a pozitív visszajelzéseket is! Többen írták, hogy amennyiben nem lett volna a futam, akkor nem mentek volna el otthonról mozogni, de a motivációs erőnek hála remek sport pillanatokkal egészítették ki a napjukat. Jó érzés, hogy elértük azt, amiért dolgoztunk, hiszen az volt a célunk, hogy mozgásra ösztönözzünk minél több embert. Hogy miért? Mert a sport öröme és az egészség élménye mindenkié!

Maradjunk aktívak a futam lezárultát követően is, hogy ezt ez élményt minél tovább megőrizhessük!