Az egészség 5 pillére

Az egészség nem az orvosi rendelőben kezdődik…

…hanem a napi döntéseinkből fakad! A Világgazdasági Fórum összeállítása alapján úgy tudod hosszú távon is megőrizni az egészséged, ha betartasz 5 alapvető szabályt. Mutatjuk, melyek ezek!

 

  1. Tudatos, egészséges étkezés
  2. Rendszeres mozgás
  3. Elhízás megelőzése
  4. Mértékletes alkoholfogyasztás
  5. Dohányzás mellőzése

A világ népességének jelentős része azokban a betegségekben szenved vagy azok folyományaként hal meg, amelyeknek legalább egyike ezeknek alapelveknek a be nem tartására vezethető vissza. 

Jó hír, hogy a hozzánk fordulók számára mindegyik témában kínálunk segítséget:

  • szakképzett dietetikusunk hasznos tartalmakat és akár egyénre szabott segítséget is jelenthet azoknak, akiknek táplálkozásuk kapcsán szüksége van támogatásra. Diétás tanácsadás, étkezési alapelvek, ételérzékenység, táplálkozási szokások, divatdiéták tévhitei, gyakorlati ismeretek és sok más ismeret mind hozzáférhető lesz, ha jelentkezel Egészséges táplálkozás programunkba!
  • mit, hogyan, mennyit kell mozogjunk egészségünk megőrzése érdekében? Leszámolás a hiedelmekkel, praktikus tudás megmérettetésre készülőknek és hasznos motivációs tippek kezdőknek. Egészségfejlesztési szakembereink értékes tapasztalata most mind elérhető lesz számodra is, ráadásul videón mutatjuk a legjobb gyakorlatokat!
  • a túlsúly nemcsak táplálkozási- és mozgási reformot jelent, hanem a következményeit is kezelni kell! Dietetikusunk, gyógytornászaink és orvosaink segítségével átfogó ismereteket állítottunk össze a felesleges kilóktól szabadulni vágyóknak. Jelentkezz, ha fogyni szeretnél!
  • mennyit szabad innunk és miért ne oldjuk stresszt az alkohollal? Mit tegyen, hogyan, kitől és hol kaphat segítséget, az, aki gyakrabban nyúl az italhoz, de szeretne megszabadulni függőségétől? Hasonlóképpen dohányzás leszoktató programra is jelentkezhet nálunk az, aki letenni próbálkozik a cigarettát.   

Maradj egészséges velünk, adj magadnak tartalmas extra életéveket és érezd jól magad a bőrödben!

Azaz: Legyél jól!