Andi nővér azt mondja: zene, zene, zene a jóllétért

Emlékeznek rá kedves olvasóink, hogy 1 évvel ezelőtt is már javában tombolt a járvány? Aztán lezárások jöttek, nem mentek iskolába a gyerekek, akinek csak lehetett home office volt a munkája, bezártak a mozik, a szórakozóhelyek az éttermek, a fitness termek, uszodák, színházak, szórakozóhelyek. Gyakorlatilag élelmiszer és háztartási boltokat, benzinkutakat leszámítva minden. Sokszor még az utcák is kongtak az ürességtől pláne a külvárosban.
 
Emlékszem, hogy mindannyian ki voltunk akadva, hogy mikor lesz már ennek vége??? Annyira mentünk volna valahova! De ehelyett sokat ültünk otthon és főztünk-ettünk, tévéztünk, a családdal voltunk de mégis hiányzott valami. Tegye fel a kezét aki mozgott rendszeresen! Ugye hogy kevesen, és kevesebbet?
 
Gyakran lehetett látni futókat az utcán, és megfigyeltem valamit. Szinte mindenkinek be volt dugva a füle. És miért? Hát szólt benne a zene! És igen! A zene segít abban, hogy kellően motiváltak legyünk. A zene remekül hat az agyra és jelentősen befolyásolja a hangulatunkat. Segít pozitívan gondolkodni, de van, hogy segít levezetni a feszültséget és akár ki is tudjuk magunkat sírni egy szomorú zene hallatán ami után újra erőre kaphatunk.
 
De most én a pozitív gondolkodásról szeretnék írni! Hisz kinek ne lenne ismerős az érzés: ha meghallunk egy kedvelt zenét a rádióban attól a munka is jobban megy? De sokkal gyorsabban és jobb kedvvel megy zenehallgatás közben a házimunka is, a takarítás, a vasalás, sőt felpattanunk a kanapéról is és akár táncra is perdülünk. Ismerős érzés?
 
Nekem az autóm is jobban megy egy kis pörgős zenétől, sőt még dalra is fakadok. Sokkal jobb lesz a kedvem is. Megfogadtam, hogy idén megpróbálok nem beleesni a téli depresszióba. Olyan gyorsan ősz lett. Újra vendége lettem a fitness teremnek, és ma annyira jó zene szólt, hogy észre sem vettem, hogy időben és erőben is kétszer annyit edzettem mint ahogy elterveztem, pedig fáradtan mentem el. Mert a zene volt a motiváció. És le tudtam vezetni a feszültséget is.
 
Ajánlom minden kedves olvasónknak, hogy próbálják ki.
 

Ha van, vegyék elő újra a régi lemez gyűjteményt, és próbáljanak belőle erőt meríteni. Hátha eszükbe jut róluk egy korábbi emlék. Gondolkodjanak pozitívan és akár perdüljenek táncra!  Hisz az is mozgás és egy örömforrás.